Utvändig gips!

Anders, Johan och Bengan har jobbat hårt de senaste veckorna! I slutet på veckan jobbade dom halvdagar så att vi kunde hänga på klipporna också :-)

Från stomme till första isoleringen i två väggar:

Och lite klipphäng hann vi också med:

Nu händer det grejer!

Nu var det längesedan vi postade något och det har hänt en hel del! Snickar-Johan har jobbat stenhårt i två veckor och vi (mest Anders och även lite hjälp av min pappa) har hjälpt till så gott vi kan. Det känns i alla fall riktigt bra!! Takhöjden i vardagsrummet känns perfekt och det lilla huset (boarea kommer bli ca 85kvm) känns faktiskt riktigt stort :-)

Bildkavalkad följer:

Olle kollar in spikpistolen.

Tungan rätt i mun!

Väggarna börjar ta form.

Östra väggen uppe och västra på väg upp!

Alla väggar uppe!

Här kommer det stora glaspartiet vara. Från vardagsrum ut till altan i väster.

Entrén inifrån. Utsikt över Ugglarp/Eftra.

 

Master bedroom sett från köket.

Takstolarna är på plats. Även de över det stora överhänget över altanen i söderläge.

Anders klyver en 2tum2:a…

Huset sett från syd-östra hörnet.

Grunden klar!

Gårdagens arbete började tidigt. Pumpbil och betong var på plats kl 07.30.

Först fyller man på betong i ‘voterna’ (utmed ytterväggar, bärande innervägg och vid stora skjutpartiet).

Sedan fylls det på ca 10 cm över hela grunden. Jon och Johan ser till att det blir jämt fördelat och Anders vibrerade betongen.

Betongen slodad och fin. Badrum och tvättstuga något lägre golvhöjd än övriga golvet pga att det krävs fall till brunnar och att vi måste lägga in golv/klinkers i de båda rummen.

Så fort betongen stelnat så pass att man kan gå på den så börjar man att köra helikoptern.

Efter helikopterkörningen vattnas grunden.

Nu gäller det! Om ett par dagar vet vi om vårt färdiga golv blir okej eller inte…

Dan före dan..

I morgon gäller det! Då är det dags för gjutning av grund.

I dag torsdag har vi gjort de sista förberedelserna. Eftersom det även är Anders födelsedag var vi nog alla ganska nöjda med att bli klara relativt tidigt.

Operation ‘armeringsnät’ påbörjas av Anders och Bengan.

Innan vi åkte hem idag såg det ut ungefär så här:

Att det här arbetet innan gjutning innehöll så många olika moment hade jag aldrig kunnat tänka mig. Roligt är det i alla fall (fortfarande)! Samtidigt känns det ganska skönt att lämna cellplast, armeringsnät, armeringsdistanser, najtråd och fogskum för att ge plats för betong, trä och gips-skivor… :-)

 

Valborgshelgen!

Långhelg skulle det vara oftare! 4 dagar ledigt med två heldagars arbete nere på tomten. Som vanligt tar allt ungefär tre gånger så lång tid som man först trodde… :-)

Efter första arbetsdagen fick vi i stort sett färdigt cellplatslager tre. Andra arbetsdagen fick vi förstärkning i form av mina (Åsas) föräldrar. Fantastiskt bra! Tredje lagret cellplast blev helt klart och Bengan och Anders fick i stort sett klart formen till en “sula” (betong) som de blivande stolparna till det överhängande taket ska fästas i. Förutom detta fick vi dessutom sprillans nya arbetsbyxor i födelsedagspresent (jag lite i efterskott och Anders lite i förskott) av Berit och Bengan. Tack!

Jarälvs har varit på plats och dragit varmvattnet. Nästa gång de kommer blir det golvvärmemontering.

Jag gjorde en JÄTTErolig grej. Jag skar/sågade ut för det kommande stora fönster/skjutpartiet. Bland det roligaste jag gjort hittills faktiskt. Ser fram emot liknande moment för dörrar och ytterligare ett fönsterparti.

Vid toalett och tvättstuga la vi överst en hälften så tjock cellplast. Detta för att det inte ska bli någon höjdskillnad mellan övrigt golv (vi ska ju ha sjävla betongen som färdigt golv) och det kaklade golven i de båda rummen.

Cellplast. Lager ett och två!

Det går sakta men säkert framåt! I går fick vi dit två lager cellplast (isolering). Mycket förarbete men tillslut var dom på plats. Rörmokaren har varit där tidigare i veckan och dragit en massa rör. Innan vi kan lägga det tredje och sista lagret cellplast behöver dom komma tillbaka och “fixa” för varmvattnet (det märks att jag vet EXAKT vad dom ska göra va?).

Efter sista lagret cellplast ska golvvärme monteras och över det kommer armeringsnät innan en jäkla massa betong ska “hällas” i.

Allt material har vi köpt på Derome och rörmokaren är från Jarälvs VVS.

Påskens arbete

Påsken bjöd tillslut på lite sol, även om det var svinkallt och blåsigt på påskafton. Påskdagen var betydligt bättre, riktigt skönt i solen!

Vi har hunnit med att sätta upp nya profiler, rätt höjd (färdig golvhöjd=24möh) och mätt ut huset. Exakt. Alla kantelement är också utplacerade. Nästa helg hoppas vi kunna lägga ut cellplasten och armeringen så att golvvärmen kan monteras.

Stort tack till Johan och till Lennart som vi fick låna rotationslasern av!

Tekniskt samråd

I morgon onsdag är det dags för tekniskt samråd på Falkenbergskommun. Ett antal saker ska gås igenom och ska tillslut (förhoppningsvis) leda till att vi inom kort får ett startbesked. Det brinner lite i knutarna för Lasse på Allt i berg vill börja spränga pronto!

Håll tummarna för att mötet går bra!